søndag 13. august 2017

Kveite med rekesaus


Kveite er det morsomste jeg vet å fiske. Den er også en helt nydelig matfisk. Prøver derfor forskjellige oppskrifter siden jeg er så heldig å ha kveite i fryseren.

Nylig forsøkte jeg meg på kveite med rekesaus. Du bruker rett og slett rekeskallet som basis for å lage sausen og det ble veldig godt. Vi hadde foccacia-brød og frisk salat til, men jeg tror risotto også kan være veldig godt. En halvtørr eller tørr hvitvin til, eller rett og slett en kald øl, er selvfølgelig et stort pluss.

Du finner hele oppskriften på Godt

PS! Oppskriften er på grillet kveite. Jeg bakte filetene i ovnen i stedet. Ikke bak kveita på for høy varme i ovnen. Da blir den tørr. Jeg pleier å bruke ca 150 grader og rundt 15 minutter. Bon appétit!

Flere oppskrifter finner du her

Vilhelm Skilhagen: Slik fisker du kveite

Les også: Kjempekveite sluker stor torsk | Slik finner du kveita | Lurer kveita med wobblere